Сестри Уилямс ще спорят за титлата на Australian Open


Сестри Уилямс ще спорят за титлата на Australian Open
Снимка: Getty Images/Gulliver

1235 0

Американката Винъс Уилямс се класира за втори път в своята кариера за финала на Australain Open. На полуфиналите 36-годишната ветеранка се справи със съпротивата на своята сънародничка Коко Вандевеге, побеждавайки я с 6-7 (3), 6-2, 6-3.

Съперничка на финала ще ѝ бъде световната №2 при тенисистките и нейна сестра Серина Уилямс. Двете ще се изправят една срещу друга за 28-и път при професионалистките. Серина Уилямс има 16 успеха досега.

Въпреки че загуби първия сет след тайбрек, Винъс успя да осъществи пълен обрат и в крайна сметка да се поздрави с успеха след 2 часа и 26 минути игра.

Иначе срещата очаквано започна много оспорвано, като двете тенисистки си размениха по един ранен пробив в началото на първия сет. Равностойната игра продължи до края на първата част, която трябваше да бъде решена от тайбрек. В него 35-а в света Вандевеге успя да се наложи със 7-3. Загубата на тайбрека обаче не разстрои играта на Винъс, която успя да пробие на два пъти своята съперничка във втория сет и да изравни след 6-2.

В заключителната трета част отново ранен пробив даде предимство на 36-годишната Уилямс, която набързо поведе с 2-0. До края опитната американка не се пропука и заслужено спечели след 6-3, с което достигна за втори път финала в надпреварата след 2003 година. Тогава в спора за титлата тя отстъпи от своята по-малка сестра Серина с 6-7 (4), 6-3, 6-4, пише БГНЕС.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички