Сесил започна ударно в Мадрид, отнесе №1 в схемата


Сесил започна ударно в Мадрид, отнесе №1 в схемата
Снимка: GettyImages/Guliver

2192 0

Сесил Каратанчева започна с победа участието си на тенис турнира в Мадрид, като в двубой от първи кръг на квалификациите тя разгроми водачката в схемата Ярослава Шведова с 6-3, 6-2.

Българката си заработи 3420 евро от наградния фонд и 20 точки за световната ранглиста. За място в основната схема софиянката по всяка вероятност ще се изправи срещу Юлия Гьоргес, стига германката да не допусне изненада в мача си с представителката на домакините Росио де ла Торе-Санчес.

Днешната среща започна по възможно най-добрия начин за Сесил, която още в самото начало реализира пробив на нула, а малко по-късно отново спечели подаването на съперничката си и вече водеше с 4-1. Представителката на Казахстан моментално върна единия брейк, но след това Каратанчева отново я проби и при 5-2 сервираше за сета. Последва поредният пробив, след като Сесил не взе дори точка на собствен сервис, но все пак затвори сета още в следващия гейм, увеличавайки серията на общо пет поредни брейка.

Във втората част Каратанчева отново си осигури ранен пробив и предимство от 3-0 гейма, след което Шведова все пак успя да достигне до рибрейк за 2-3, но в крайна сметка това бе всичко, до което представителката на Казахстан стигна в този мач и преклони глава след само 53 минути игра.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички