Серина и Симона Халеп с победи на старта в Сингапур


Серина и Симона Халеп с победи на старта в Сингапур
Снимка: Getty Images/Guliver

4994 0

Защитаващата титлата си Серина Уилямс стартира с победа в Шампионата на WTA в Сингапур. Американката се наложи над бившата №1 в света Ана Иванович с 6:4, 6:4 за 78 минути в първия мач от червената група на престижния турнир на осемте най-добри за сезона.

За Уилямс това беше 16-а поредна победа на Шампионата на WTA. Тя няма поражение в напреварата от 2011-а година насам. Уилямс наниза 12 аса срещу Иванович и записа осма победа от общо девет мача срещу сръбкинята.

Американката се отказа от участие в последните си два турнира в Китай. В края на септември тя се оттегли от надпреварата в Ухан заради вирусно заболяване, а в Пекин - заради контузия на лявото коляно преди четвъртфиналния си мач срещу Саманта Стосър (Австралия).

Румънката Симона Халеп също започна с успех в Сингапур. 23-годишната тенисистка, четвърта поставена в схемата, победи финалистката от "Уимбълдън" Южени Бушар (Канада) с 6:2, 6:3 за 68 минути в първия мач от червената група на престижния турнир на осемте най-добри за сезона.

Румънката не допусна нито един пробив в мача, а направи четири от седем възможности. Халеп поведе с 3:0 в първия сет, който спечели след 33 минути, а във втората част продължи да доминира и без проблеми стигна до успеха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички