Серина и Шарапова продължават в Мадрид, макар и с кански мъки


Серина и Шарапова продължават в Мадрид, макар и с кански мъки
Снимка: Getty Images/Guliver

1321 0

В истинска драма се превърнаха мачовете на две от фаворитките за титлата в женския турнир в Мадрид - световната номер едно Серина Уилямс и приятелката на Григор Димитров и действаща шампионка в надпреварата Мария Шарапова. Уилямс се върна буквално от ада, след като беше изправена пред три поредни мачбола срещу Виктория Азаренка, но спечели със 7:6 (5), 3:6, 7:6 (1), а Шарапова се измъчи с талантливата Каролин Гарсия - 6:2, 4:6, 7:5.

Безспорно мачът на Уилямс с Азаренка не беше за хора със слаби сърца. В първия сет двете направиха показно на сервис и никоя нямаше дори един шанс за пробив, а драмата се развихри в тайбрека. Там Азаренка поведе с 5:1 точки, само за да загуби с 5:7.

Във втората част Уилямс проби първа - за 3:2. Белорускинята обаче показа защо е била начело в женската ранглиста и направи пълен обрат, с два пробива на своята сметка и вкара мача в решителен трети сет. Там Азаренка проби за 6:5 и поведе с 40:0 на свой сервис - три предни мачбола! Точно в този момент Уилямс изигра красива точка, спаси първия мачбол и Азаренка сякаш рухна пред тежестта на победата - от 40:30 тя направи три поредни двойни грешки и буквално подари успеха на Уилямс, която я смаза лесно в последвалия тайбрек, давайки ѝ само една точка.

В своя мач Шарапова показа колебания и трябваше да се спасява в трети сет срещу французойката Гарсия, като там рускинята спаси две точки за пробив при 2:2 гейма, изпусна да пробие в следващата част, но взе своето в гейм номер 11, от втори опит и затвори мача на свой сервис за 7:5. Каролин Гарсия обаче определено впечатлява все повече, особено на клей и ще е опасност за всеки на тази настилка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички