С две победи в един ден Григор Димитров се класира на финал в Австралия


С две победи в един ден Григор Димитров се класира на финал в Австралия
Снимка: БГНЕС

1796 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за първия си финал през 2016 година, след като днес записа две победи на кортовете в Сидни.

Първата дойде над Александър Долгополов. Както е известно, българинът водеше с 4:2 в третия сет срещу руския си опонент, но се наложи мачът да се доиграе днес.

Гришо запази аванса си от един пробив и се класира за полуфиналите. Той изигра своя двубой почти веднага, след като няколко часа по-късно срещна Жил Мюлер. Българският майстор обаче изигра двубоя с отлично темпо и не остави никакви шансове на опонента си от Люксембург.

Димитров точно проби съперника си за 2:1, когато заваля дъжд и отново се наложи пауза в играта. Тя обаче не продължи дълго, а Гришо реализира втори пробив и спечели убедително с 6:2 първата част.

Последва оспорван втори сет, който беше доминиран от Мюлер. Той имаше 4 точки за пробив, включително и при 4:5 в свой сервис. Българинът обаче показа отлична психика и, въпреки че отново заваля на два пъти, той се справи с тежката задача и вкара сета в тайбрек. В него един брейк пойнт в полза на Димитров раздели двамата тенисисти - 7:4 и победа в два сета за българина.

За хасковлията следва финал в Сидни, в който ще се изправи срещу победителя от срещата Троицки - Габашвили.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички