Родителите на Роджър Федерер: Никога не сме го смятали за бъдеща звезда


Родителите на Роджър Федерер: Никога не сме го смятали за бъдеща звезда
Снимка: Getty Images

1250 0

Родителите на един от най-великите тенисисти в цялата история Роджър Федерер - Линет и Роберт, дадоха специално по случай рождения ден на техния син, който навърши 40 години на 8 август. А в него признаха, че никога не са го смятали за бъдеща звезда.

"Хората често са казвали колко изключителен талант е той или колко добре е удрял топката от ранна възраст. Само че ние не можехме да предвидим невероятния успех, който постигна след това. Никога не сме го смятали за бъдеща звезда, така че не сме живеели с това като идея. Дълго време просто изчаквахме да видим как ще се развият нещата. И когато спечели юношеския Уимбълдън същата година. Едва тогава усетихме, че може да постигне успехи в АТР тура.

Роби беше рядко вкъщи, винаги пътуваше по работа. Роджър беше забавен, активен, винаги имаше много приятели. С него винаги се случваше нещо. Бързо се виждаше, че има огромно желание да се движи. И аз бях така. Нямаше значение, дали е със скейтборд, на колело, на масата на пинг-понг или докато играеше скуош с Роби. Беше хубаво да виждаме, че се забавлява. Не беше задължение. Той го обичаше. Откакто започна да ходи, винаги имаше топка с него и играеше футбол" - заявиха те.

А най-добрият български тенисист Григор Димитров не пропусна да поздрави Федерер за рождения му ден и дори отправи молба към него (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички