Ришар Гаске записа победа №600 в кариерата си - сломи Стефанос Циципас в Щутгарт


Ришар Гаске записа победа №600 в кариерата си - сломи Стефанос Циципас в Щутгарт
Снимка: Getty Images

1668 0

Французинът Ришар Гаске записа победа №600 в кариерата си, след като отстрани поставения под номер 1 на турнира по тенис за мъже в Щутгарт Стефанос Циципас със 7:6 (8), 2:6, 7:5!

"600 победи е огромно постижение за мен. Радвам се, че го направих. Имам 20 години в професионалния тур и това е наистина значимо. Разбира се, нямам намерение да спирам дотук", заяви той след победата си.

Циципас поведе с 3:0 в първия сет, но Гаске върна пробива в петия гейм и отрази един сетбол в тайбрека за окончателното 10:8 в своя полза.

Два брейка във втория сет върнаха гръцкия тенисист в мача, но след това Гаске спечели третата заключителна част след впечатляващ маратон - Циципас подаваше при 5:6 и отрази четири мачбола, но французинът все пак грабна петата открила се възможност за затваряне на срещата.

36-годишният Ришар Гаске, който е номер 55 в света, ще се изправи на четвъртфиналите в Щутгарт срещу представителя на домакините Ян-Ленард Щруф.

*Още новини за тенис четете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички