Рафаел Надал уплаши феновете си: Всеки мач може да е последният ми на Ролан Гарос


Рафаел Надал уплаши феновете си: Всеки мач може да е последният ми на Ролан Гарос
Снимка: Getty Images

4303 0

"Всеки мач, който играя тук, може да е последният на Ролан Гарос в моята кариера" - това разкри 13-кратният шампион на Откритото първенство на Франция Рафаел Надал, след като се класира за четвъртфиналите в турнира.

Надал успя да надвие канадеца Феликс Ожер-Алиасим в 5 сета, за да си уреди нов сблъсък със световния №1 Новак Джокович в следващия кръг, но Матадора все още е измъчван от хроничния проблем със стъпалото.

"Вече съм в четвъртфиналите и просто се наслаждавам на факта, че още веднъж играя на Ролан Гарос. Ако трябва да бъда честен, всеки мач може да е последният ми тук, такава е ситуацията. Минах през тежък процес със стъпалото отново. Не знам какво ще стане в близко бъдеще с кариерата ми, така че просто се опитвам да се наслаждавам и да се боря да продължа да изживявам мечтата си", заяви Рафа след победата над Ожер-Алиасим.

"С Новак се познаваме добре, имаме дълга обща история. Той спечели турнира в Рим, преди да дойде тук, вече има девет поредни победи, докато аз не се намирам в идеалната ситуация. Но сме тук, на Ролан Гарос, любимото ми място на света. Единственото, което мога да обещая, е, че ще бъда концентриран, ще дам всичко от себе си и ще се боря до самия край", допълни испанецът, който ще играе срещу сърбина във вторник, 31 май!

*Още новини за тенис четете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички