Рафаел Надал разби германски анонимник и е на 1/2 финал в Пекин


Рафаел Надал разби германски анонимник и е на 1/2 финал в Пекин
Снимка: Getty Images/Guliver

4505 0

Световният №2 в мъжкия тенис - Рафаел Надал, също си осигури участие в следващия етап на Откритото първенство по тенис на Китай.

Испанецът се наложи в Пекин над Петер Гойовчик от Германия с 6:3, 6:4 и за място на 1/2-финалите ще спори със словака Мартин Клижан.

"Има още върху какво да работя, играта ми трябва да се подобри. Чувствам се добре, но гледам да не рискувам много. Важното е да си върна ритъма в краката" - заяви Надал, който пропусна последните три месеца заради контузия в китката.

Напред в Пекин продължава и Томаш Бердих, който се справи със съпротивата на Виктор Торицки от Сърбия. Чехът се наложи 6:3, 6:4. Олимпийският шампион - шотландецът Анди Мъри, нямаше проблеми с Пабло Куевас от Уругвай - 6:2, 6:2 и в следващия етап ще играе с хърватина Марин Чилич.

В Япония любимецът на домакините Кей Нишикори се класира също за четвъртфиналите след успех над американеца Доналд Йънг с 6:4, 7:6. Следващият съперник на Нишикори в Токио ще бъде французинът Жереми Шарди, който отстрани Кевин Андерсън от ЮАР с 6:4, 6:4.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички