Прокобата за Пиронкова в Рим продължава


Прокобата за Пиронкова в Рим продължава
Снимка: Getty Images/Guliver

1126 0

Цветана Пиронкова за седми пореден път не успя да прескочи първи кръг на тенис турнира в Рим. През 2008 година тя игра четрътфинал в италианската столица, но от тогава насам винаги отпада на старта.

Днес пловдивчанката загуби с 5-7, 1-6 от 21-годишната Зарина Диас (Казахстан).

При 2-2 гейма Диас потегли с 30-0 на сервиса на Пиронкова и се добра до 40-15, след което материализира втория си брейкпойнт. В следващото си подаване казахстанката поведе с 40-15, само че двойна грешка даде шанс на Цвети да се закрепи в гейма и в крайна сметка тя върна пробива.

Българката обаче отново не се представи достатъчно стабилно на сервис и допусна нов пробив за 3-4. Пиронкова продължи съпротивата и изравни при 5-5, само че сценарият се повтори и последва рибрейк на 5-6, след който Диас затвори сета.

Първата ни ракета печелеше едва 42% от точките при втория си сервис и след паузата пробва да нали скоростта и да опита да пласира първи начален удар.

Планът не сработи никак добре, защото Пиронкова допусна два пробива, в които не спечели нито една от трите точки на втория се сервис и взе едва четири от деветте на първи начален удар, а Диас се откъсна с 4-0 гейма във втория сет. Казахстанката доказа доминацията си в двубоя с нов пробив на нула за 5-0. Пиронкова се добра до рибрейк, но не и до нещо повече.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички