Поспишил заслужи място във финалното каре на Sofia Open 2020


Поспишил заслужи място във финалното каре на Sofia Open 2020
Снимка: Getty Images/Guliver

945 0

Вашек Поспишил си осигури място на полуфиналите на Sofia Open 2020. Представителят на Канада победи в два сета Джон Милман (Австралия), в отделните части 6-3, 6-2. Поспишил започна ударно двубоя и спечели 5 от първите 6 гейма. До края на първия сет Милман успя да върне един от пробивите, но не и повече. През втората част картината не се промени. Поспишил продължи да доминира и се поздрави с крайния успех след едва 72 минути игра.

„Днес като игра бях много близо до най-добрите ми дни на корта. Движех се добре, сервирах добре, удрях топката добре. Би било невероятно да спечеля титлата, но в турнира остават невероятни играчи и няма да бъде никак лесно. Колкото е близо, толкова е и далеч. Сега трябва да мисля само за следващия ми мач“, сподели Поспишил след двубоя. На полуфиналите съперник на Поспишил ще бъде спечелилият последния четвъртфинал между Салваторе Карузо и Ришар Гаске.

„Не познавам много добре Карузо. Гледах го срещу Оже-Алиасим и знам, че е силен играч. Гаске има невероятна кариера, голям талант е, ще бъде трудно, срещу когото и да играя. Всичко, което мога да направя, е да се подготвя максимално добре и да дам всичко от себе си във всяка точка, а каквото стане“, каза Поспишил, който в петък ще излезе на полуфинал в тура за 8-ми път в кариерата си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички