Подценяват жестоко Григор Димитров: На всичкото отгоре го замесиха в необяснима мистерия


Подценяват жестоко Григор Димитров: На всичкото отгоре го замесиха в необяснима мистерия
Снимка: Getty Images

7539 0

И на втория за годината турнир от сериите "Мастърс 1000" Григор Димитров успява да стигне осминафиналната фаза. За разлика от Индиън Уелс обаче, в Маями няма да срещне представител на топ 4 в основната схема на тази фаза. Причината е, че в Индиън Уелс бе 13-и в схемата, а в Маями е под номер 11 (придвижи се с едно място нагоре в световната ранглиста до 12-а позиция, а и Новак Джокович се отказа от участие).

Така на осминафиналите ще се изправи срещу Хуберт Хуркач. Въпреки че полякът е в топ 10 (8-и в основната схема на турнира), Григор е в ролята на фаворит с леко предимство. Куриозен обаче е фактът, че всъщност едновременно с това българинът има осезаемо по-малки шансове да спечел трофея в Маями в сравнение с Хуркач.

Големият фаворит на Мастърса в Маями

Платформата за онлайн спортни залози efbet дава коефициент от 2,45 за това лидерът в основната схема Карлос Алкарас да спечели трофея. Именно испанецът е и потенциалният опонент на Гришо или Хуркач на четвъртфиналната фаза. Ставката пък за триумф с титлата за Яник Синер е 2,60, докато топ 3 на фаворитите допълва Даниил Медведев (5,20), който отстрани Григор в Индиън Уелс и впоследствие стигна финала, загубен от Алкарас.

Име още трим състезатели, които са с по-високи шансове от Димитров и Хуркач поне на хартия да триумфират с титлата в Маями. Това са:

  • Александър Зверев - 12,00;
  • Алекс де Минор - 14,00;
  • Каспър Рууд - 25,00.

Дуелът между българина и поляка се очертава да бъде доста любопитен. Григор Димитров все още няма поражение от Хуберт Хуркач, като е спечелил всеки от предните им четири дуела. В цели три от случаите обаче Хуркач печели един сет (само веднъж взима първия сет и се стига до обрат). Двамата играха два пъти един срещу друг през миналата година. През февруари Гришо го отстрани в Ротердам, а през ноември в Париж.

Какъв шанс има Григор Димитров да спечели трофея в Маями?

Григор Димитров срещу Хуберт Хуркач в Маями

Друг важен за отбелязване фактор е, че три от четирите успеха идват на хард - настилката и в Маями. И въпреки всичко (включително че Димитров е фаворит в мача), Хуркач има по-големи шансове за. Коефициентът на efbet за това полякът да спечели "Мастърса" в Маями, където вече е триумфирал през 2021-ва година, е 26,00. Ставката пък това да стори Григор Димитров е... 35,00.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички