Победа на Григор Димитров в топ 5 на най-атрактивните мачове (ВИДЕО)


Победа на Григор Димитров в топ 5 на най-атрактивните мачове (ВИДЕО)

2705 0

През декември месец е време за оценки, а българският тенисист Григор Димитров получи поредното си представяне.

Световният №11 попадна в нова престижна класация, като този път тя е за атрактивни мачове от сериите на ATP World Tour.

Григор Димитров попада под №5 в класацията заради епичния си двубой срещу Анди Мъри в полуфиналите на турнира в Акапулко, който беше спечелен от българина с 4:6, 7:6 (5), 7:6 (3).

Впоследствие, хасковлията спечели и турнира в Акапулко, с което завоюва най-престижната си титла до момента. Драмата в мача срещу Анди Мъри обаче е оставила траен отпечатък в съзнанието на тенис специалистите.

Ето и как е описан двубоят между двамата на сайта на ATP:

Турнирът в Акапулко "Абиерто Мехикано Телсел" беляза нова ера, в която организаторите подмениха червения клей със син, прекратявайки 20-годишна традиция.

Григор Димитров търсеше собствен нов старт, а новоизгряващото съперничество между него и Анди Мъри. В полуфиналите в Мексико те се срещнаха за 4-и път.

Физическата подготовка и на двамата тенисисти беше тествана до крайния лимит заради високите температури в Акапулко, независимо че беше вечер. Вторият поставен Мъри едва се добра до този мач след обрат над Жил Симон, докато близо 3 часа Димитров се мъчеше срещу Ернст Голубис.

Мъри откри с пробив и взе първия сет с 6:4, показвайки ранна доминация, но Димитров имаше правото на последен смях в мача. В третия сет двамата направиха разиграване от цели 27 удара, които вдигнаха на крака публиката още преди края на разиграването, а Григор вдигна победоносно ръце за 2:1. Той не успя да вземе сета без тайбрек, но в него набързо успя да го спечели на 5 точки и изравни.

В третия сет Григор Димитров сервираше за победата при 5:4, но нервите му не издържаха и Мъри изравни. Последва тайбрек, в който българинът беше безпощаден, поведе с 5:2, а след това и спечели една от най-големите победи в кариерата си до момента.

"В момента, това е най-добрата победа в кариерата ми. Винаги съм вярвал, че Анди е невероятен играч. Всички знаем как се състезава. Бях много радостен от начина, по който играх днес. Исках да спечеля толкова много. Той не се отказва лесно, но ми хареса победата с два тайбрека", каза тогава Григор.

В самия мач Мъри спечели 2 точки повече от съперника, но с агресия и 26 точки при мрежата Гришо показа доминация, а ден по-късно се поздрави и с титлата в Акапулко.

Видео от епичното разиграване от 27 удара:

 

Най-доброто от срещата:

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички