Пиронкова пак падна в "Турнира на шампионките"


Пиронкова пак падна в "Турнира на шампионките"
Снимка: Иван Йочев

12768 0

Цветана Пиронкова на практика загуби шансовете си за полуфиналите, след като падна от Андреа Петкович с 5:7, 2:6 във втората си среща от Garanti Koza WTA Турнира на шампионките в София, предаде БГНЕС.

След два часа и седем минути Цвети претърпя поредно поражение, след загубата от Цибулкова на старта на турнира. Първият сет, който определено беше най-дългият досега в турнира, беше доста оспорван, като двете си размениха по един пробив в началото. След това Петкович успя да пробие още два пъти и въпреки пробива на Цвети при 5-5 след час и 27 минути игра Петкович взе сета със 7:5.

Вторият сет започна със сервис на Пиронкова, която за кратко отсъства от корта, заради проблем с палеца на крака си, но това не й попречи да вземе гейма си. Последва гейм на нула за Петкович, която определено показа по-агресивно лице в тази част. След доста оспорван трети гейм, който на няколко пъти стигаше до равенство, Цвети успя да поведе с 2:1, но Петкович изравни при своя сервис. Последва пробив за Петкович, която преди сервиса си поведе с 3:2. Петкович проби пореден сервис гейм на Пиронкова и след 5:2, затвори мача с 7:5, 6:2.

След като загуби от Доминика Цибулкова в първата си среща и сега от Андреа Петкович, Пиронкова на практика изгуби шансовете си за класиране на полуфиналите на турнира. Следващите срещи от групата Пиронкова ще се изправи срещу Карла Суарес Наваро, а Петкович ще премери сили с Доминика Цибулкова.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички