Парадокс: Защо Григор печели повече мачове с по-малко точки


Парадокс: Защо Григор печели повече мачове с по-малко точки
Снимка: Guliver/GettyImages

1165 0

 

Григор Димитров е олицетворение на един от парадоксите в модерния тенис, който обаче напълно точно представя същността на спорта и подсказва какъв е правилният подход към всеки един турнир.

На официалния сайт на АТР има анализ на статистиката на Гришо, който се изкачи през 2016 година до 17-о място в световната ранглиста и значително подобри представянето си спрямо 2015-а, която приключи като 28-ми.

В основата на парадокса е, че Григор през 2015 година е печелил 51.6 процента от разиграните точки в мачовете му, а през тази - 51.2 процента. В същото време пък броят на победите спрямо загубите се е увеличил - 33:22 през 2015 и 39:26 през 2016 година.

Той буквално е печелил повече с по-малко спечелени точки, а в анализа се посочва, че точно така трябва да се подхожда към определен мач, защото не всички точки са равнозначни.

Увеличение има при спечелените точки от ретур спрямо миналата година - 37.7 процента срещу 37.1 процента. От АТР отбелязват, че основната положителна промяна при Гришо са повечето спечелени точки от сервис при авантаж - 63.7 процента срещу 58.7 процента.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички