Отново: Григор обявен за най-голямото разочарование през сезона


Отново: Григор обявен за най-голямото разочарование през сезона
Снимка: Getty Images/Guliver

1159 0

Българинът Григор Димитров е най-голямото разочарование през първата част от тенис сезона. Преценката е на американското специализирано издание Тennis world.

То е подбрало десетка от неоправдалите очакванията през първите 6 месеца на 2016 г. елитни тенисисти и започва изброяването с швейцареца Стан Вавринка, за да го завърши с Григор.

Представянето на българина върви спираловидно надолу по доста срамен начин и той се превръща в един от най-надценените играчи през последните 5 г. Като се има предвид това, сравнението му с Федерер е крайно незаслужено. Федерер е шампион. Димитров се превръща в посредствен тенисист, е жестоката оценка на изданието.

Григор срещу Бекер или Евънс на старта във Вашингтон

Малка утеха за Григор може да бъде присъствието в антикласацията и на Федерер, чието име е осмо в нея. Между Роджър и Вавринка е Давид Ферер. Борна Чорич, Томас Бердих, Ернестс Гулбис, Фабио Фонини, Ник Кириос и Бърнард Томич са на позиции от 7 до 2, пише "24 часа".

Без Димитров България изпадна от II група на неофициалното отборно първенство купа “Дейвис”. В Тунис Александър Лазаров и Васко Младенов паднаха с 4:6, 4:6, 3:6 от Малек Джазири и Скандер Мансури. Така домакините поведоха с 3:0 в баража и си осигуриха оставане в групата преди последните 2 мача, а националите ни отиват в долното ниво. Освен без Григор, който не заяви, че ще участва, по здравословни причини не игра и втората ни ракета Димитър Кузманов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички