Основен спонсор прекрати договора си с Шарапова


Основен спонсор прекрати договора си с Шарапова
Снимка: Getty Images/Guliver

805 0

Американската компания - производител на спортни стоки Nike спира сътрудничеството си с руската тенисистка Мария Шарапова, след като стана известно, че е дала положителна допинг проба. Това съобщи представител на компанията.

"Ние сме натъжени и изненадани от информацията за Мария Шарапова. Взехме решение да прекратим нашето сътрудничество с нея докато се провежда разследването", каза той.

Споразумението между двете страни беше подновено за последно през 2010 година, като тенесистката трябваше да получи 70 млн. долара. Според списание "Форбс" тя печели около 30 милиона долара годишно от спонсорски контракти.

По-рано Шарапова съобщи, че преди седмица е получила писмо от Международната федерация по тенис, в което се казва, че допинг пробата й е положителна. "Направих грешка и поемам пълната отговорност за нея. В пробата ми е открит препаратът мелдонин. Вземах го през последните 10 години заради различни здравословни проблеми. По-рано той не бе забранен, но от 1 януари тази година е включен в забранителния списък на Световната антидопингова агенция. Тя обаче добави, че не смята да приключва с кариерата си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички