Още една сензация! Рафаел Надал се отказа от АО след пробив в 5-ия сет


Още една сензация! Рафаел Надал се отказа от АО след пробив в 5-ия сет
Снимка: Guliver/GettyImages

2133 0

Миналогодишният финалист на Australian Open и действащ №1 в световната ранглиста Рафаел Надал отпадна от първия за годината турнира от Големия шлем. Испанският феномен точно беше пробит в петия сет срещу Марин Чилич, след което се отказа заради контузия, която се влоши по време на 4-ия сет.

Матадора започна срещата в стил, след като успя да вземе почти безпроблемно първия сет (6:3). И, докато мнозина очакваха Надал да няма проблем срещу хърватина, Чилич заигра на друго ниво във втория сет, печелейки с 3:6.

Третият сет безспорно беше най-оспорван, като двамата влязоха в тайбрек след много интересна битка. В решаващите моменти обаче точността изневери на Чилич, който допусна минипробив в края на свой сервис и Надал завърши успешно още при първия си начален удар.

Това обаче далеч не беше всички. Чилич се развихри в следващия сет, когато беше опрян до стената. С много дълбоки форхенди той достигна до пробив за 1:3 и поведе с 1:4, а испанецът поиска медицински таймаут заради проблем в горната част на бедрото на десния крак.

До края на 4-ия сет Чилич реализира още един пробив и спечели с 6:2, а след това откри петия сет на свой сервис - 1:0. Той поведе с 0:40 при сервис-гейма на Надал, но Рафа се бори до последно, спаси няколко точки за пробив, но краката му не издържаха. Чилич все пак успя да пробие, а след последния удар за гейма Надал се отказа и стисна ръката на своя съперник.

Така от очаквания полуфинал Григор Димитров - Рафаел Надал, няма да видим нито един от предполагаемите участници. Марин Чилич ще се изправи срещу Кайл Едмънд, като това е идеална възможност и за двамата да се класират за първия си финал в Австралия. Надал пък ще остане №1, дори Роджър Федерер да спечели турнира. Разликата обаче ще е около 200 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички