Още един бенефис на US Open: Андреа Петкович се сбогува с феновете


Още един бенефис на US Open: Андреа Петкович се сбогува с феновете
Снимка: Getty Images/Guliver

1546 0

Германската тенисистка Андреа Петкович сложи край на кариерата си, след като загуби в първия кръг на Откритото първенство на САЩ от олимпийската шампионка от Швейцария Белинда Бенчич с 2:6, 6:4, 4:6.

Петкович, която е бивша полуфиналистка от "Ролан Гарос" и играч от топ 10 в света, обяви през миналата седмица, че турнирът от Големия шлем в Ню Йорк ще бъде последен, въпреки че може да се появи още веднъж на състезание в Европа. Причината са приятели и семейство, които да имат възможност да се сбогуват с активната й кариера.

Спортистката разкри, че е искала да обяви отказването си преди няколко седмици, но планът й се променил след анонсирането на подобна новина от Серина Уилямс.

"Помислих, че сега никой няма да се заинтересува от моето решение. Запитах се как Серина го направи. В момента наистина я разбирам, обясни 34-годишната германка и подчерта, че изпитва голямо уважение към 23-кратната шампионка от Големия шлем

Петкович призна, че очевидно не е дала толкова на спорта, колкото Серина Уилямс, но е доволна от постигнатото. Тенисистката добави, че по време на мача с Бенчич си е напомняла да не спира да се бори и да не се отказва до последно. "Искам да бъда запомнена по този начин", завърши Андреа Петкович.

Вижте повече за кариерата й!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички