Окончателно: Отмениха мача на Григор Димитров срещу Фернандо Вердаско на Уимбълдън


Окончателно: Отмениха мача на Григор Димитров срещу Фернандо Вердаско на Уимбълдън
Снимка: Getty Images

20259 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров  ще трябва да почака поне до утрешния ден, за да започне участието си на любимия си турнир от Големия шлем - Уимбълдън. Българинът трябваше да играе днес от 16:30 часа срещу ветерана Фернандо Вердаско, но неспиращият дъжд в Лондон отложи срещата.

Първоначално организаторите се надяваха, че срещата все пак ще може да се изиграе през днешния ден, но дъждът спря едва преди минути. Срещата на Григор трябваше да започне на корт №3, веднага след мача в женската схема между Клара Таусон и Барбара Крейчикова. 

Двубоят между Таусон и Крейчикова обаче започна след 18 часа местно време, което няма да позволи на Димитров и Вердаско да играят днес. Срещата би трябвало да се изиграе в сряда от 13 часа българско време. Двубоят Григор Димитров - Фернандо Вердаско ще можете да следите мача на Димитров НА ЖИВО в SportLive.bg.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Григор Димитров започва третия турнир от Големия шлем за този сезон. Всеобщата надежда е Уимбълдън да не последва съдбата на Откритото първенство на Австралия и Ролан Гарос, където българинът бе повален от контузии.

Срещата между хасковлията и Вердаско е на корт номер 3 и е трета от програмата. Първият мач там е между Михаела Бузарнеску и Винъс Уилямс и започва в 13:00 часа българско време. Следва нова среща при дамите - между Клара Таусон и Барбора Крейчикова. Така Гришо ще излезе на корта не преди 16:00 часа българско време.

Това е и първи мач за Григор след отказването на Ролан Гарос, като не е ясно какво точно е състоянието му. Към момента Димитров е под номер 21 в световната ранглиста, а Вердаско е на 106-ото място. Българинът има едва 1 победа в последните си 6 мача.

Във втори кръг евентуален противник на Григор би бил Александър Бублик или Михаил Кукушкин, а в трети - един измежду Хуберт Хуркач, Лоренцо Музети, Маркос Хирон или Емил Русовуори.

ОБНОВЕНО: Дъждът наруши сериозно програмата за деня на Уимбълдън. Двубоят между Клара Таусон и Барбора Крейчикова не е започнал и към 19:50 часа българско време. Все по-сериозна изглежда възможността двубоят на Григор Димитров и Фернандо Вердаско да бъде отложен за утре. Това вече се случи със срещата, планувана за след мача на българина.

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА ГРИГОР ДИМИТРОВ - ФЕРНАНДО ВЕРДАСКО ОТ УИМБЪЛДЪН?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички