Официално: Григор ще играе на финалите на ATP


Официално: Григор ще играе на финалите на ATP
Снимка: Guliver/GettyImages

1400 0

Голямата цел на Григор Димитров през този сезон е изпълнена.  Българинът вече официално се класира финалите на АТР в Лондон за първи път в кариерата си.

Турнирът се провежда в периода 12-19 ноември, а Марин Чилич също си осигури място. Григор и Марин Чилич се присъединяват към Рафаел Надал, 6-кратния шампион Роджър Федерер, Александър Зверев и Доминик Тийм. Участието на Димитров и Чилич стана факт, след като Сам Куери загуби мача си от първи кръг на ATP500 турнира във Виена.

През тази седмица Димитров трябваше да участва на турнира във Виена, но в крайна сметка се отказа. Българинът получи "уайлд кард" за надпреварата от сериите АТР 500, той и екипът му обаче са решили, че е по-добре в тази седмица българинът да почива и да се подготвя за предстоящия Мастърс в Париж. В последните три седмици българинът игра на турнирите в Пекин, Шанхай и Стокхолм. За този период от време той изигра 11 мача и записа 8 победи, а трите поражения дойдоха от световния №1 Рафаел Надал в китайските градове и от Хуан Мартин дел Потро на финала в шведската столица.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички