Официално: Григор Димитров излезе от групата в Лондон, и то на 1-о място


Официално: Григор Димитров излезе от групата в Лондон, и то на 1-о място
Снимка: Getty Images/Guliver

3414 0

Григор Димитров е вторият полуфиналист във Финалите на ATP, след като първи това стори снощи Роджър Федерер. Категоричната победа над Давид Гофен класира българина за елиминационния етап на надпреварата, като нито Пабло Кареньо - Буста, нито Давид Гофен, нито Доминик Тийм могат да го изместят от място в топ 5.

Нещо повече - хасковлията ще завърши груповата фаза под №1 при всички положения. Той вече има победа в директните двубои срещу Доминик Тийм и Давид Гофен, като и двамата нямат шанс да се наместят под №1.

Що се отнася до Пабло Кареньо Буста, ATP въведе ново правило. Играч, който влиза в турнира на мястото на друг тенисист, започва със собствен актив. Тоест - дори испанският тенисист да завърши с 2 победи, по правилата на турнира Григор Димитров, дори с актив от 2 победи и една загуба, ще остане пред Буста.

Първото място в група "Пийт Сампрас" означава, че Димитров ще се изправи срещу втория от група "Борис Бекер". В битка за втората позиция там утре излизат Александър Зверев и Джак Сок. Единственият шанс да се изправи срещу Роджър Федерер е, ако двамата достигнат до заключителната среща във Финалите на ATP.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички