Очаквано: Григор Димитров е спортист №1 на България за 2017 година


Очаквано: Григор Димитров е спортист №1 на България за 2017 година
Снимка: Getty Images/Gulliver

2119 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров очаквано спечели класацията "Спортист на годината" за 2017 година, след като записа най-силния сезон в своята кариера. Той нямаше никаква конкуренция за приза, след като получи цели 1428 точки в класацията, изпреварвайки носителя на Световната купа по сноуборд Радослав Янков.

"Тази година беше много успешна за Григор. Надявам се и вярвам, че ще продължи да побеждава и да бъде на върховете. Знам как в България преживявате мачовете му. Удоволствието е невероятно. Искам да благодаря за тази прекрасна награда. Благодаря и на другите спортисти и дано и те продължават да покоряват върхове. Благодаря на всички хора, които ни подкрепят!", каза Мария Димитрова, която получи наградата вместо тенисиста, който в момента се готви за старта на сезона в Бризбейн.

За втори път в кариерата си Григор Димитров печели гласуването, което тази година се проведе между 145 спортни журналисти. Той спечели "Спортист на годината" и през 2014 година, когато за пръв път влезе в топ 10 на мъжкия тенис.

Радослав Янков остана в подножието на върха, докато на трето място финишира грацията ни Невяна Владинова. Кой допълни челната десекта и как бяха разделени точките - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички