Обвиниха тенесист в уреждане на мачове


Обвиниха тенесист в уреждане на мачове
Снимка: Getty Images/Guliver

1554 0

Руският тенисист Теймураз Габашвили е заподозрян в съучастие към група за уговаряне на мачове, съобщават американските медии. Организацията с нестопанска цел Federbet, която сe занимана с разследване на уредени мачове, смята за подозрително поражението на Габашвили в 1-я кръг на турнира в Хамбург.

Тогава Габашвили отстъпи с 2:6, 3:6 на малкоизвестния испанец Даниел Химено-Траверо, като срещата на 14-и юли приключи за 1 час и 21 минути.

Към момента и двамата спортисти, участвали в мача отхвърляj твърденията, че мачът е имал неспортсменски характер.

"През цялото време се чувствах зле и това започна още от турнира Уимбълдън. Вероятно някои хора, които се занимават със залагания са се добрали до тази информация и са се възползвали от нея. И сега цялата вина се хвърля върху нас - честните спортисти. Аз лично нямам какво да крия. Но някои уж печелят по 100 хиляди долара от наградни фондове в годината, а в къщите им са скрити четири пъти повече. Ето в тези хора трябва да се съмняват" - коментира Габашвили.

"Що се касае до турнира в Хамбург, аз там играх с травма в коляното, която ме измъчваше в продължение на няколко месеца" - обяснява руският тенисист.

Габашвили не е първият тенисист от Русия, който е заподозрян в подобни връзки. Преди няколко години се появиха информации, насочващи разследващите и към доста по-известния Николай Давиденко. След като името му се завъртя няколко пъти по медиитe обаче, случаят изведнъж изчезна от общественото внимание. /БТА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички