Обявиха какво е наказанието на Мария Шарапова


Обявиха какво е наказанието на Мария Шарапова
Снимка: Getty Images/Guliver

1197 0

Международната федерация по тенис обяви наказанието на Мария Шарапова за употребата на забраненото вещество мелдоний. Руската тенис звезда няма право да се състезава в следващите 2 години, до 26-ти януари 2018г.

"Независим трибунал постанови, че Мария Шарапова е нарушила антидопинговите правила и като резултат отменя нейните резултати и ѝ налага наказание спиране на състезателните правил в срок от 2 години, започващ от 26 януари 2016", се казва в съобщението на официалния сайт на ITF.

Носителката на пет титли от Големия шлем се провали на допинг проверка на Australian Open в края на януари. Затова и забраната ѝ е със задна дата. Тя беше един от мнозината спортисти от страните от Русия, хванати със забранения от Нова година мелдоний.

Самата тя съобщи на специална пресконференция, че от десет години приема веществото и не се е информирала за забраната му. Съществуваше вероятност за по-лека санкция срещу нея, тъй като УАДА обяви, че спортистите, тествани преди 1 март, може да не бъдат наказвани сурово. Нейното изявление обаче явно е повлияло на взетото решение.

Според BBC рускинята и представителите ѝ вече са обявили, че ще обжалват наказанието.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички