Ново разкритие за Шарапова - била подписала договор, че е "чиста"


Ново разкритие за Шарапова - била подписала договор, че е "чиста"
Снимка: Getty Images/Guliver

1243 0

Руската тенисистка Мария Шарапова през февруари тази година е подписала официален документ, в който потвърждава, че не приема забранени препарати. Това заяви директорът на Федералния научно-клиничен център за спортна медицина и рехабилитация Андрей Середа.

Бившата приятелка на Григор Димитров в началото на февруари игра за Русия в двубоя от Купата на федерациите срещу Холандия, който се проведе в Москва и завърши с поражение за рускините с 1-3.

Милдронатът стана забранено вещество от 1 януари тази година, а на 7 март Маша даде извънредна пресконференция в Лос Анджелис, на която обяви, че е видяла писмото от Антидопинговата агенция с уведомлението, но не го е прочела, признавайки за употреба на допинг. Той се явява забранена субстанция както за състезателни, така и за извънсъстезателни периоди. Заловените с милдронат спортисти вече са повече от 100.

"Ние имаме подписа на Мария Шарапова на документ, в който отрича да е приемала забранени вещества през февруари, когато игра за националния отбор по тенис", каза Середа пред журналисти. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички