Нереално: Огромни шансове за трофей на Григор Димитров на тенис турнира в Марсилия, но с изненада


Нереално: Огромни шансове за трофей на Григор Димитров на тенис турнира в Марсилия, но с изненада
Снимка: Getty Images

13311 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров има шанса да спечели втори трофей от три турнира, на които е взел участие през 2024 година. След триумфа в Бризбън Гришо ще играе и на финал в Марсилия - също част от сериите ATP 250. Там той ще има за съперник представител на домакините в лицето на 21-вия в света Юго Умбер.

В спор за нов трофей: Григор Димитров срещу Юго Умбер

Григор Димитров срещу Юго Умбер за трофея в Марсилия

Мачът няма да е никак лесен за 32-годишния българин, въпреки че е с осем места напред в световната ранглиста в сравнение с опонента. Притеснителното е, че Григор показа неубедителна игра на полуфиналите, с която все пак преодоля Хачанов. В същото време Юмбер изигра супермач срещу лидера в основната схема Хуберт Хуркач, а и ще има подкрепата на феновете. Все пак, донякъде изненадващо, специалисти и анализатори дават доста добри шансове на Димитров - това се вижда и в платформата за онлайн спортни залози efbet.

Коефициентът на efbet за това Гришо да победи французина и да грабне трофея е 1,49, докато ставката за успех в полза на Юго Умбер, с който да вдигне пета титла от ATP в кариерата си, е 2,60. Те се изправят един срещу друг не преди 16:30 часа българско време.

Григор все още няма поражение срещу този съперник. През 2019 година го побеждава с 2:1 в Париж, а през 2020-а триумфира с 2:0 в Синсинати (през 2023-та година служебно го отстранява на четвъртфиналите във Вашингтон, след като Юмбер се отказва).

Колко оспорван ще бъде финалът между Гришо и Юмбер на тенис турнира в Марсилия?

При първата им среща Юмбер повежда в сетовете, но впоследствие печели само три гейма в следващите две части. Общо са разиграни 25 гейма, докато при втория им дуел са разиграни 19 гейма, като Димитров печели и в двата сета с по един пробив.

Коефициентът на efbet за това в този им мач да има над 22,5 гейма е 1,78, докато за под 22,5 гейма в сблъсъка е 1,93.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички