Нереализираната любовна история между "Ролан Гарос" и Григор Димитров


Нереализираната любовна история между "Ролан Гарос" и Григор Димитров
Снимка: Guliver/GettyImages

1749 0

Григор Димитров изрази любопитно мнение за историята си на "Ролан Гарос" - следващият турнир от Големия шлем, който започва в края на този месец. Световният №5 сподели, че отношенията между него и най-големия турнир на клей не са никак добри, но се надява, че по-добреното му представяне на "червена" настилка ще му помогне да се представи по-добре.

"Винаги искам в даден турнир да се представя по-добре, отколкото съм го сторил през миналата година. Знам, че с Ролан Гарос никога сме били в добри отношения. Смятам, обаче, че започнах сезона на клей добре и просто искам да продължа да играя по този начин. Надявам се, че когато моментът настъпи ще успея да надскоча себе си", каза Григор.

Димитров има цели 4 загуби в първи кръг на "Ролан Гарос", а най-доброто постижение за него е 3-и кръг. Той достига до тази фаза два пъти - през 2017 и 2013 година.

"Може да имаш трудни кръгове и да отпаднеш рано. Това е гадно със сигурност. В края на краищата обаче аз играя тенис и най-хубавото нещо в тениса е, че винаги идва следващата седмица", допълни той.

Както е известно, Димитров ще бъде четвърти поставен с схемата на Ролан Гарос. От тази седмица Гришо вече заема петото място в световната ранглиста на ATP, след като бе изместен от Марин Чилич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички