"Нашият списък от 5 звезди": Включиха Григор Димитров в престижна класация


"Нашият списък от 5 звезди": Включиха Григор Димитров в престижна класация
Снимка: Getty Images

6350 0

"Нашият списък от пет звезди на ATP, които трябва да гледате през този сезон на трева" - с това заглавие излезе изданието Tennis365. В посочения списък пък влезе и 33-годишният българин Григор Димитров.

В него изданието поставя пет имена - освен хасковлията там влизат още двама представители на топ 10 към момента. Това са осмият в света Хуберт Хуркач, когото съвсем наскоро Гришо победи на Ролан Гарос, както и деветият Алекс де Минор, който направи скок от две позиции след Откритото първенство на Париж. Другите двама, които попаднаха в списъка, бяха Бен Шелтън и Феликс-Оже Алиасим.

От изданието обявиха, че Григор Димитров може да се окаже един от неочакваните победители на третия за годината турнир от Големия шлем - любимия му Уимбълдън. Освен това отличиха бекхенда му, като допълниха, че именно българинът може да се окаже най-интересния за наблюдаване тенисист в следващите месеци.

Още: Обявиха защо Ализе Лим може да укроти Гришо, а Серина и Шарапова не успяха

"Григор Димитров е сред скритите фаворити на Уимбълдън"

Григор Димитров е сред скритите фаворити на Уимбълдън

"Постоянният любимец на феновете на настилката трева Димитров играе най-добрия си тенис от години насам и несъмнено е един от скритите фаворити на Уимбълдън 2024. Българинът, който е десети в света към момента, бе полуфиналист на Уимбълдън преди 10 години, като в същата година спечели и "Куинс Клъб".

Бившият номер 3 в света Димитров ще се завърне в Куинс през това лято и е трети поставен, което увеличава шансовете му да пробие навътре в турнира току преди Уимбълдън. Сервира добре, а бекхендът му е по-добър от всякога - той може да е най-интересният тенисист за гледане" - пишат от Tennis365. 

Още: Какво предстои за Григор Димитров - има ли шанс да влезе в топ 5: Най-любимата му част от сезона

А освен че 33-годишният българин стигна 1/4-финал на Откритото първенство на Париж за първи път в кариерата си, Григор Димитров спечели и рекордна колосална сума пари на Ролан Гарос.

Бе до Григор Димитров през целия Ролан Гарос: Накрая му нанесе "удар под кръста"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички