Най-красивата в тениса се отказа едва на 29!


Най-красивата в тениса се отказа едва на 29!
Снимка: Getty Images/Guliver

1956 0

Бившата номер 1 в света и победителка в Ролан Гарос през 2008 година Ана Иванович обяви, че се отказва от професионалния тенис. На специално насрочено за целта пряко включване от профила ѝ във Фейсбука красивата сръбкиня сподели решението си да напусне спорта едва на 29-годишна възраст.

Иванович, която е съпруга на световния шампион с Германия и настоящ халф на Манчестър Юнайтед Бастиан Швайнщайгер, дълго е обмисляла този си ход и той не е плод на моментна нагласа.

"Решението не беше лесно, но в кариерата си имах толкова много поводи за празник. Не тъгувайте, а бъдете оптимисти за бъдещето, каквато съм и аз. Благодаря на всички за любовта и подкрепата", каза Иванович, която в момента е едва 63-а в световната ранглиста на WTA.

Спортистката е спечелила Открития шампионат на Франция „Ролан Гарос“ през 2008 г. През същата година достига до финал на Откритото първенство на Австралия, след което оглави Женската тенисна асоциация. Тя също така е играла и на полуфинал в Уимбълдън през 2007 г. и на четвъртфинал на Откритото първенство на САЩ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички