Най-голямата несправедливост в историята на тениса (ВИДЕО)


Най-голямата несправедливост в историята на тениса (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1048 0

На тенис турнира в Богота, част от сериите WTA 250, се случи една от най-големите несправедливости в историята на този спорт. Потърпевша се оказа австралийката Астра Шарма в мч от първия кръг, като нейна съперничка бе италианката Джулия Гато-Монтиконе.

Двете решиха спора след 3-сетова битка, като именно в решаващата част се стигна до необяснимата ситуация. В третия гейм, при резултат 30-0 за Шарма, опонентът сервираше. Австралийката спечели разиграването, но вместо 40-0, резултатът стана 30-15. Шарма не обърна особено внимание на грешката, но малко след това при топка в аут на Гато-Монтиконе геймът не приключи, а резултатът стана 40-30.

Шарма все пак продължи да играе, а в крайна сметка италианката спечели гейма. Австралийката реагира и повика супервайзера на турнира, който обаче, по нейни думи, ѝ е казал, че "трябва да си научи урока и да внимава повече за резултата вместо за тениса си".

В крайна сметка грешката се оказа фатална, тъй като до края на срещата Шарма не спечели нито един гейм и в крайна сметка отпадна от турнира след поражение от Гато-Монтиконе.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички