Надал вече не "танцува" в Рио (ВИДЕО)


Надал вече не "танцува" в Рио (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1543 0

Третата ракета в света Рафаел Надал не смята да прави трагедии от отпадането си от турнира в Рио де Жанейро. Миналогодишният шампион приключи борбата за защита на титлата си в полуфиналите, където бе отстранен от Фабио Фонини.

Италианецът успя да победи испанския левичар в петия си опит с 1-6, 6-2, 7-5. Досега Фонини бе загубил предните 4 срещи с Рафа. Италианецът затвори срещата при третия си мачбол, след невероятно тичане и неспасяемо връщане на скъсена от мрежата топка, която изглеждаше, че ще позволи на Надал да отрази и този шанс.

"Първият сет беше просто отличен, но после имах трудности и не можах да стигна до успех. Също така не разбирам откъде възникнаха проблемите с физическото ми състояние. В началото на втория сет започнах да не се чувствам добре. Уморих се доста бързо в сравнение с обичайното, имах спазми, което е странно, тъй като в хода на кариерата ми това се е случвало много рядко. Сега трябва просто да приема това поражение и да продължа напред. Уверен съм, че вървя в правилната посока", заяви Надал.

"Знаех, че срещу Рафа трябва да рискувам малко повече, защото той е невероятно стабилен от основната линия и просто е най-добрият играч на клей в света - коментира Фонини. - Страшно щастлив съм и се надявам утре да спечеля срещу Давид Ферер във финала, но при всички случаи ще запазя добри спомени от тазгодишния турнир в Рио де Жанейро."

Фабио Фонини ще спори за титлата с друг испанец - Давид Ферер, който отстрани австриеца Андреас Хайдер-Маурер. /БГНЕС

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички