Надал си гарантира място за финалите на ATP в Лондон


Надал си гарантира място за финалите на ATP в Лондон
Снимка: Gulliver/GettyImages

1038 0

Рафаел Надал стана първият тенисист, който си гарантира място за Заключителния турнир на ATP, който ще се проведе през месец ноември в „O2 Арена” в Лондон. Това стана факт, след като през уикенда Матадора триумфира с историческа 10-а титла от Ролан Гарос.

Краля на клея демонстрира феноменална форма в Париж, като взе трофея без загубен сет. Освен това от началото на годината испанецът е спечелил общо 4 турнира, постигайки впечатляващия рекорд от 46 победи и едва 6 поражения, което го изкачи и до второто място в световната ранглиста.

„До момента сезонът ми е страхотен и съм много щастлив, че вече си осигурих място за Финалите в Лондон. Контузиите ми попречиха да участвам там миналата година, затова сега съм развълнуван, че ще мога да се завърна през ноември”, сподели Рафа.

В момента втори в подреждането за място във Финалите в Лондон е шампионът от Аустрелиъон Оупън Роджър Федерер, следван от Доминик Тийм, Стан Вавринка, Александър Зверев, Новак Джокович, световния номер 1 Анди Мъри и Давид Гофен. Въпреки отличния старт на сезона, първата ни ракета Григор Димитров вече заема 11-та позиция с 1565 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички