Надал се завръща на корта след травмата на Уимбълдън, очакват го в Канада


Надал се завръща на корта след травмата на Уимбълдън, очакват го в Канада
Снимка: Getty Images

992 0

Световната тенис звезда Рафаел Надал може да се завърне на корта по-малко от месец след Уимбълдън. 36-годишният спортист напусна легендарната надпревара с контузия, която го накара да се откаже от полуфиналния си сблъсък срещу Ник Кириос. Причината е разкъсване на коремен мускул, а възстановяването видимо се подобрява.

Оказва се, че заемащият трета позиция в световната ранглиста испанец може да се завърне на корта още в началото на август, когато традиционно се провежда турнира в Монреал, Канада. Надпреварата е насрочена в периода между 5 и 14 август.

"Рафаел Надал много иска да дойде в Монреал, а хотелските му стаи вече са резервирани. Изпратихме му и топки, които ще използваме за турнира, за да може да се подготви. Очакваме тази седмица да започне отново да тренира", коментира директорът на надпреварата Южен Лапиер.

Той подчерта, че на турнира ще се спазва необходимият протокол за предпазване от коронавирус: "Отново ще следим дали има тенисисти със симптоми. На разположение ще са бързи тестове. Ако има и най-малкото съмнение, съответният тенисист ще бъде изолиран, а ако някой е позитивен, ще трябва да се откаже от турнира", заяви Лапиер.

Вижте последните новини от света на тениса!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички