Надал продължи наказателната си акция и прегази и Гаске


Надал продължи наказателната си акция и прегази и Гаске
Снимка: Getty Images/Guliver

1033 0

Световният номер 1 Рафаел Надал се класира за осминафиналите на Ролан Гарос. В трети кръг десеткратният шампион и защитаващ титлата си от миналата година в Париж испанец победи с категоричното 6-3, 6-2, 6-2 представителя на домакините Ришар Гаске след час и 57 минути игра.

Още по-впечатляващ е фактът, че Рафа запази 100-процентовия си актив срещу французина, записвайки 16-а поредна победа. Очаквано Надал доминираше през целия двубой, в който даде само седем гейма на своя съперник. Матадора завърши срещата с общо 37 печеливши удара срещу само 19 за Гаске. Испанецът успя да спечели подаването на опонента си общо 6 пъти, докато французинът проби един-единствен път в първия сет.

В спор за място на четвъртфиналите шампионът от миналата година ще спори с германеца Максимилиан Мартерер, който по-рано днес елиминира Юрген Зоп от Естония.

Иначе място на осминафиналите намери още Диего Шварцман (Аржентина), който победи с 3-0 сета Борна Чорич (Хърватия). Следващият съперник на аржентинеца ще е Кевин Андерсън от ЮАР, който се наложи с 3-1 сета над Миша Зверев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички