Надал призна голямото превъзходство на Джокович във финала


Надал призна голямото превъзходство на Джокович във финала
Снимка: Guliver/GettyImages

2040 0

Рафаел Надал призна голямото превъзходство на Новак Джокович във финала на Australian Open. Сърбинът постигна унищожителна победа в три сета и бе на много високо ниво по време на целия мач.

"Поздравления на Ноле и на неговия щаб. Невероятно равнище на тенис показа днес, а и в целия турнир. Благодаря на всички, които правят този невероятен турнир. Той е единственият, който се подобрява всяка година. Ако говоря за себе си, това бяха много емоционални две седмици. Тази вечер не беше най-добрата за мен. Имах срещу себе си човек, който игра невероятно. Но това бяха важни две седмици за мен, защото имах много трудности в последната година", сподели Надал след тежката загуба. 

"Тази вечер не беше моята вечер, но е много важно, че съм тук, връщайки се от контузия. Вярвам, че играх добър тенис две седмици тук. Това ще бъде добра енергия за мен и за това, което предстои. Искам да продължа да се боря, да работя усърдно, да бъда по-добър тенисист. Ще продължа да се боря, да тренирам и да усъвършенствам нещата, за да бъда по-добър", каза още Надал.

А какво заяви Джокович след победата и 7-ата за него титла от Australian Open - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички