Надал подчини Тийм и продължава да пише история


Надал подчини Тийм и продължава да пише история
Снимка: Gulliver/GettyImages

797 0

Рафаел Надал за пореден път демонстрира, че е безспорният номер 1 на червени кортове, след като триумфира с титлата на турнира от сериите Мастърс в Мадрид. В изключително вълнуващ финал, продължил 2 часа и 18 минути, испанецът надви със 7-6 (8), 6-4 осмия поставен в схемата Доминик Тийм от Австрия.

Така Надал завоюва своята 5 титла от надпреварата и общо 30-а от Мастърс турнирите, с което изравни рекордното постижение на Новак Джокович. От своя страна за 23-годишния австриец, който на осминафиналите елиминира Григор Димитров, пък това бе първи финал от Сериите 1000. Интересното е, че Надал и Тийм се срещнаха и във финала на турнира в Барселона в края на април, където краен победител отново бе Матадора. Рафа вече води с 4-1 победи в преките сблъсъци с този съперник.

След равностойно начало на мача, в третия гейм Надал успя да пробие своя съперник и да поведе с 2-1. Отговорът на Тийм не закъсня и австриецът изравни при 3-3. До края на частта и двамата тенисисти печелиха своите подавания и логично тайбрекът трябваше да излъчи победителят в първия сет. След страхотна битка и много класни отигравания четвъртият поставен испанец успя да наложи волята си и да поведе в сетовете след 10-8 в своя полза.

Вторият сет започна отлично за Рафа, който реализира пробив в откриващия гейм. Макар и трудно испанецът успя да затвърди преднината си за 2-0, въпреки че Тийм имаше възможност да върне пробива. До края на сета младият австриец опита всичко, за да обърне развоя в своя полза. В десетия гейм той на четири пъти получи възможност да направи рибрейк и да изравни за 5-5, но именно в тези моменти Надал демонстрира огромната си класа и в крайна сметка заслужено отмъкна победата, която му донесе и трети трофей за 2017 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички