Надал оцеля срещу французин на старта в Пекин


Надал оцеля срещу французин на старта в Пекин
Снимка: Gulliver/GettyImages

881 0

Световният номер 1 Рафаел Надал се класира изключително трудно за втория кръг на тенис турнира в Пекин. На старта на надпреварата испанецът трябваше да се справи със съпротивата на 23-годишния французин Лука Пуй след 4-6, 7-6 (6), 7-5.

Двамата изиграха впечатляващ двубой продължил малко повече от 2 часа и половина, като в крайна сметка опитът и борбеността на испанеца му позволиха да стигне до крайния успех.

Двубоят започна отлично за Пуй, който спечели първия сет с 6-4. Заемащият 23-то място в ранглистата французин продължи да играе много солидно и през втората част, която бе изключително равностойна и бе решена след тайбрек. В него младият тенисист успя да поведе с 6-4, получавайки два мачбола. В този момент обаче Матадора показа своята непримиримост, записвайки четири поредни точки, с което буквално измъкна сета в своя полза.

Третият сет отново бе изключително равностоен като ключовият момент в мача дойде в 11-ия гейм, когато Надал успя да поведе с 0-40 и в крайна сметка да реализира решаващ пробив за 6-5. В последвалия сервис гейм световният номер 1 бе безкомпромисен и така се поздрави с победата.

В следващия кръг испанецът ще срещне победителя от двубоя между Леандро Майер (Аржентина) и Джон Иснър (САЩ)./БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички