Мъри си уреди среща със световния номер 1


Мъри си уреди среща със световния номер 1
Снимка: Getty Images/Guliver

1231 0

Анди Мъри продължава победния си ход на червени кортове през този сезон и си осигури сблъсък с Новак Джокович на полуфиналите на Ролан Гарос, след като през днешния ден се наложи със 7-6(4), 6-2, 5-7, 6-1 над Давид Ферер.

По този начин шотландецът увеличи серията си до 15 поредни победи на клей, а освен това записа и първи успех срещу испанеца на тази настилка. До този момент Анди бе загубил всичките им четири мача на червени кортове, последните два от които отново бяха от четвъртфиналната фаза на Откритото първенство на Франция.

Днешната среща започна с леко предимство за шотландеца, който с два уинъра от форхенд си осигури предимство от 0-40 в откриващия гейм на мача и реализира първия си пробив. Ферер достигна до моментален рибрейк, но след това допусна няколко неточности и отново бе изправен пред брейкпойнт, а той бе материализиран след двойна грешка на испанеца.

Мъри успя да сложи край на серията от три последователни пробива, като при 3-1 дори имаше възможност за пореден път да спечели подаването на съперника си. Ферер все пак задържа, след което отново се пребори за равенството в резултата, но набързо изпусна инициативата след ужасен сервис гейм, в който с три двойни грешки буквално подари подаването си на Мъри.

Шотландецът отново затвърди и при 5-4 вече сервираше за спечелването на откриващия сет, но точно в този момент се поддаде на напрежението и предаде гейма си на нула с четири непредизвикани грешки. Испанецът задържа с лекота за 6-5, а след това дори имаше сетпойнт в подаването на Мъри, но световният №3 не се предаде и не само измъкна този гейм, но след това пречупи съперника си в тайбрека.

На старта на втората част станахме свидетели на два бързи гейм за сервиращите, за да се стигне до 1-1, когато лек спад в играта на Мъри позволи на испанеца да достигне до 0-40 и три поредни шанса за пробив. Шотландецът обаче не трепна и измъкна подаването си с пет поредни точки, четири от които спечели с печеливши удари.

Пропуснатата възможност изглежда се отрази негативно на Ферер, който в четвъртия гейм отново допусна две двойни грешки и изостана с 0-40, а Мъри просто нямаше как да не се възползва от предоставената му възможност. Шотландецът безпроблемно затвърди направения пробив и до края не само задържа предимството си, но дори спечели още веднъж подаването на Ферер за крайното 6-2.

Световният №3 дори увеличи серията си до пет поредни гейма, повеждайки с пробив и 3-0 в третата част, но отговорът на Ферер не закъсня и той моментално върна пробива и успя да изравни. Стигна се до 5-4, когато испанецът допусна няколко грешки и бе изправен пред шанс за пробив, който в случая бе с цената на сетпойнт, но Давид успя да се измъкне. Нещо повече - още в следващия гейм Принца на клея от своя страна спечели подаването на Мъри и измъкна сета с бърз гейм на нула.

Радостта на Ферер обаче не продължи дълго, след като шотландецът влезе в четвъртата част на пълни обороти и не остави абсолютно никакви шансове на съперника си. С умипомрачаващ минаващ удар Мъри подпечата първия си пробив в сета, след което отново спечели подаването на испанеца и при 5-0 Ферер вече сервираше за оставане в мача. Двойна грешка на испанеца донесе нов мачпойнт пред Анди, който не успя да се възползва, но не сгреши на собствен начален удар и след 3 часа и 17 минути игра се класира за третия си полуфинал в Париж.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички