Мертенс разгроми Свитолина и е сред най-добрите четири


Мертенс разгроми Свитолина и е сред най-добрите четири
Снимка: БГНЕС

834 0

Белгийката Елизе Мертенс отстрани поставената под №4 Елина Свитолина и стана първата полуфиналистка в надпреварата при жените на Откритото първенство на Австралия. 22-годишната Мертенс изигра много силен мач и надигра украинката с 6-4, 6-0 за 73 минути.

Така тя намери място сред най-добрите четири в дебютното си участие в Мелбърн. За място на финала тя ще спори с Карла Суарес Наваро или Каролин Возняцки.

"Чувството е страхотно. Разбира се, не съм очаквала такъв резултат. Срещнах се с Елина миналата година и стана тежък мач. Днес обаче бях в отлична форма и проведох прекрасен мач. Много съм радостна. Мисля, че това е най-голямата победа в моята кариера. В началото на годината спечелих в Хобарт и защитих титлата си, но преди Аустрелиън Оупън нямах някакви особени очаквания. Ако преди турнира ми бяха казали, че ще стигна до полуфиналите, щях да се разсмея. Но в тениса, разбира се, всичко е възможно. Ако вярваш в себе си, всичко може да се случи", коментира Мертенс след двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички