Макнами: Garanti Koza Sofia Open може да е един от най-добрите АТР 250 турнири


Макнами: Garanti Koza Sofia Open може да е един от най-добрите АТР 250 турнири
Снимка: БГНЕС

1271 0

"Вълнуваме се и ще бъдем готови за неделя. Ще бъде нещо специално. Важно е, че ще има повече български състезатели, защото все пак сме в България".

Tova сподели директорът на Garanti Koza Sofia Open Пол Макнами в интервю за БГНЕС, броени дни преди началото на надпреварата.

Днес стана ясно, че трима български тенисисти получават уайлд кард и ще играят пред родна публика - Димитър Кузманов и Александър Лазаров влизат директно в основната схема, а 15-годишният Адриан Андреев ще участва в квалификациите на турнира.

"Важно е, че ще има повече български състезатели, защото все пак сме в България. Ясно е, че имаме Григор Димитров, но ще е страхотно, че почти всеки ден ще има мач с българско участие. Адриан е само на 15, за него ще е трудно, това ще бъде трупане на опит. Може би по-големи очаквания има върху Алекс Лазаров", коментира Макнами.

"Все още има свободни билети за всеки ден на турнира. Дотук продажбите вървят много добре, но все още има дори за финала. С играчите, които участват, имаме шанса това да е един от най-добрите АТР 250 турнири. Ние, организаторите обаче използваме един израз, взет назаем от голфа: "Трябва да изиграем и 18-aта дупка". Нека първо всичко приключи добре", каза още той.

"За Григор бе добре, че има една седмица почивка. Щеше да е много тежко, ако нямаше почивка. С 10-12 дни между мачовете, мисля, че всичко ще бъде наред", завърши директорът на турнира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички