Мачкай, Гришо! Димитров тотален фаворит на Индиън Уелс срещу свой абонат - шампиона на София


Мачкай, Гришо! Димитров тотален фаворит на Индиън Уелс срещу свой абонат - шампиона на София
Снимка: Getty Images

3235 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще опита да стигне осминафиналите на първата за годината надпревара от категорията "Мастърс 1000". За да успее да го стори, 13-ият в света българин ще трябва да победи Адриан Манарино. Французинът е под номер 21 в световната ранглиста, а през януари тази година стигна и най-високото място в кариерата си - 17-о.

Сблъсък на ветерани: Григор Димитров срещу Адриан Манарино на Индиън Уелс

Гришо среща шампиона на Sofia Open

Манарино може да се похвали с пет титли в кариерата си - три от които на хард, каквато е настилката в Индиън Уелс (една от титлите е в София). Все пак Димитров е абсолютен фаворит в сблъсъка, като българинът е спечелил всеки от двубоите им преди това - общо четири. Две от тях са точно в САЩ на хард (всички мачове помежду им са на хард) - първата (2016-а в Делрей Бийч) и последната (2022-ра във Вашингтон). Платформата за онлайн спортни залози efbet също дава огромно предимство на Гришо и за петия им сблъсък.

Коефициентът на efbet за триумф в полза на 32-годишния хасковлия е 1,25. Той вече отстрани един французин - на старта във втори кръг, когато сломи Александър Мюлер (№88 в света) с 2:0 сета. Ако се справи и с Манарино обаче, по всяка вероятност ще се изправи срещу четвъртия в света Даниил Медведев. Стига руснакът също да победи - той среща Себастиан Корда.

Може ли Манарино да поднесе сензацията срещу Гришо?

Ставката обаче за успех в полза на Манарино срещу Гришо е 4,00. Шампионът от последното издание на Sofia Open е на 35 години и е най-възрастният след Новак Джокович в топ 60 на елитния тенис. А в топ 100 единствено още Анди Мъри и Станислас Вавринка са в по-напреднала възраст.

На старта на сингъл обаче Манарино отвя 63-ия в света Томаш Махац, като му даде само три гейма. Освен това французинът се впусна и в мач на двойки около 24 часа преди дуела с Гришо - който загуби след два тайбрека.

В два от четирите мача между Григор и Адриан французинът все пак успява да спечели един сет. Коефициентът на efbet за това Манарино и този път да спечели поне един сет е 2,10, а ставката за това да спечели точно един сет е 3,65.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички