Кузманов загуби сет на нула, но триумфира с титлата в Анталия


Кузманов загуби сет на нула, но триумфира с титлата в Анталия
Снимка: gustonews.bg

951 0

Димитър Кузманов заличи два мачбола и изкова страхотен обрат с 0-6, 7-6(8), 6-1 срещу световния №498 Мате Делич, за да триумфира на турнира в Анталия с награден фонд 10,000 щатски долара. Това е пета титла за сезона и общо 11-а на ниво ITF за национала ни за купа "Дейвис".

Кузманов губеше повечето важни точки в началните минути на двубоя и макар да отрази един брейкбол, при втория загуби откриващото си подаване в срещата. Нататък Делич дублира проби за 4-0, а българинът пропусна пет шанса за моментален рибрейк и реално загуби първите 7 гейма от финала.

Мико все пак прекъсна серията на хърватина и дори проби за 2-1 след почивката, само че не успя да задържи сервиса си и резултатът стана 2-2. Последва поредица от геймове с доминация на сервиращите, но българинът трябваше да се потруди, за да остане в битката и при 5-6 спаси мачбол. В тайбрека Кузманов заличи още един и рестартира двубоя с 10-8 точки.

Националът ни доминираше тотално в решителния сет и смаза съпротивата на Делич с 6-1 гейма. Освен трофея, Кузманов заслужи 18 точки за световната ранглиста и 1,440 долара.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички