Краят на една ера...


Краят на една ера...
Снимка: Australian Open

2922 0

Краят на една ера настъпи през миналата седмица. С оттеглянето на Рафаел Надал от Финалите на ATP, настъпи краят на неговото партньорство с Тони Надал - неговият чичо и треньор в последните 27 години. Специалистът ще продължи да се занимава с тенис, като ще се грижи за академията на своя племенник в Майорка, но вече няма да е негов личен треньор. Тази роля ще изпълнява Карлос Моя.

"Финалният турнир на ATP миналата седмица беше последният акорд от моята кариера като треньор на моя племенник Рафа. Слагам край на един щастлив период от 27 години, започнал в деня, в който синът на моя брат Себастиан стъпи на моя корт, когато бе едва 3-годишен. Днес излизам от твоя път, но моят не свършва тук. Връзката ми с тениса ще продължи, защото любовта и страстта ми към този спорт за щастие остават непокътнати.

Огромни благодарности към личността, която е с най-голям принос за моя късмет - племенника ми Рафаел. Връзката ми с него винаги е била удивително лесна в света, в който живеем. Благодарение на него имах изживявания, които надминаха всичките ми мечти като треньор. Пътувал съм с него до невероятни места и съм се срещал с интересни хора от различни области на живота.

Днес се чувствам силно оценен и обичан, защото неговата личност възвеличи моята много повече, отколкото заслужавам", пише в обръщението на Тони Надал, поместено в страниците на испанския вестник "El Pais".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички