Кой всъщност е Давид Гофен


Кой всъщност е Давид Гофен
Снимка: Getty Images/Guliver

3188 0

Роденият на 12 юли 1990 г. в Белгия Давид се запознава с тениса на 6-годишна възраст благодарение на баща си Мишел. Гофен прави големия си пробив при професионалистите през 2012 г. на "Ролан Гарос", където участва с "уайлд кард" и стига до четвърти кръг. Походът му в Париж е спрян от Роджър Федерер.

През 2014 г. печели единствените си две титли от АТР до момента и се изкачва от 111-то до 22-то място в световната ранглиста.

В момента заема 11-та позиция, което е връх в кариерата на 26-годишния Гофен. Той може да се похвали с няколко победи над играчи от първата десетка - Милош Раонич, Стан Вавринка, Томаш Бердих, Гаел Монфис и Доминик Тийм.

Любимата му настилка е хард, а на "Аустрелиън Оупън" тази година изравни най-доброто си класиране в турнир от Шлема - 1/4-финал. През 2016-а на "Ролан Гарос" за първи път намира място сред осемте най-добри, но губи от Доминик Тийм.

По пътя си към финала на турнира в София Гофен острани Раду Албот, Стив Дарси и миналогодишния шампион Роберто Баутиста Агут.

Ще успее ли Григор да затвърди доброто си представяне от началото на годината и срещу Гофен предстои да разберем в 17 ч. на финала на турнира "София Оупън"./BTV

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички