Кой е фаворит във финала и какъв е шансът на Григор Димитров за първи трофей от 7 години?


Кой е фаворит във финала и какъв е шансът на Григор Димитров за първи трофей от 7 години?
Снимка: Getty Images

5990 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се бори за първи трофей от 2017-а година насам. 32-годишният хасковлия се класира за финала още в първата надпревара за годината, като там ще срещне осмия в света Холгер Руне. Датчанинът е с шест места по-напред в световната ранглиста, както и с 12 години по-млад от българина.

Холгер Руне е фаворит срещу Григор Димитров

Въпреки това той не е категоричен фаворит за спечелването на трофея, а шансовете на двамата са изключително изравнение според специалисти и анализатори. Това показва и платформата за онлайн спортни залози efbet, която дава една идея по-добри шансове за успех в полза на 20-годишния Холгер Руне.

Коефициентът на efbet за това Руне да победи и Гришо, след като до момента стори това последователно с Макс Пърсел, Александър Шевченко, Джеймс Дъкуърт и Роман Сафиулин, е 1,89. Ставката пък за успех за Григор Димитров след триумфите над Анди Мъри, Даниел Алтмайер, Ринки Хиджиката и Джордан Томпсън, е 1,92.

Срещите между Григор Димитров и Холгер Руне до момента

Григор Димитров и Холгер Руне се поздравяват

Двамата съперници са се изправяли един срещу друг два пъти до момента. В първия случай Руне надделя с 3:1 на Уимбълдън (на трева), а във втория Димитров сломи опонента с 2:0 в Пекин (на хард). Любопитното е, че и в двата случая Григор Димитров печелеше първия сет в мачовете. Коефициентът на efbet за това българинът отново да грабне първата част е 1,91.

Прави впечатление, че сблъсъците са винаги оспорвани. Във всеки от изиграните общо шест сета между българина и датчанина загубилият е печелил поне по три гейма. Освен това в половината изиграни сетове (три) победителят е имал нужда от седем гейма на сметката си, за да спечели частта.

Коефициентът на efbet за това в тазгодишния финал на Бризбън между Григор Димитров и Холгер Руне да има над 23,5 изиграни гейма е 1,87. Ставката пък за това развръзката в мача за титлата да дойде при под 23,5 изиграни гейма е 1,83.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички