Кои са фаворитите за Ролан Гарос 2023?


Кои са фаворитите за Ролан Гарос 2023?
Снимка: Getty Images

5414 0

Броени дни остават до Откритото първенство на Франция по тенис “Ролан Гарос” - турнир № 2 от Големия шлем за годината.

Надпреварата се провежда на червени кортове във френската столица Париж, а действащ шампион е испанецът и рекордьор по титли Рафаел Надал.

Матадора от Майорка обаче ще пропусне тазгодишния турнир заради контузия. Това открива страхотна възможност на други играчи да атакуват Купата на мускетарите в негово отсъствие.

Всеки може да постави своите залози на тенис на winbet.bg, където да се възползва и от функционалността “Бонус колонка”, за която ще поговорим малко по-надолу в статията.

Ето някои от фаворитите за големия трофей в Париж в отсъствието на Рафа Надал:

Новак Джокович

Все още № 1 в света (макар, че скоро ще бъде изместен от Карлос Алкарас) и шампион от турнира за 2016 и 2021 година, Новак Джокович е изправен пред възможността да се превърне в тенисистът с най-много титли от Големия шлем в историята. В момента той и Надал делят първото място с по 22 трофея. Сърбинът е познат като универсален играч, който може да играе почти еднакво добре на всяка настилка. В отсъствието на Матадора, той изглежда като големият фаворит за трофея.

Карлос Алкарас

Само на 20 години, Карлос Алкарас е следващата голяма звезда на Испания в световния тенис. Въпреки крехката си възраст, Алкарас е №2 в световната ранглиста и има възможността отново да атакува първото място. Типично за испанец, той е специалист на червени кортове, което му дава предимство на “Ролан Гарос”. Най-доброто му постижение в Париж е достигането на 1/4-финал през 2022 година.

Данийл Медведев

Когато си в Топ 3 на световния тенис, няма как да не си сред фаворитите. Първата ракета на Русия е заработил над 30 милиона долара от наградни фондове, но в пика на своята кариера - на 27 години, той е жаден за най-големите успехи. Подобно на Карлос Алкарас, най-добрият му резултат в Париж са 1/4-финалите, но дали сега не е време за нещо повече?

Стефанос Циципас

Талантливият грък продължава да мечтае за първа титла от Големия шлем в своята кариера. През 2021 година той достигна финала на “Ролан Гарос”, поради което вече знае как се извървява пътя до големия мач. Както посочихме в началото, отсъствието на Надал дава шанс на всички останали за нещо повече. Да видим дали тенисисти като Циципас могат да се възползват от това.

Какво предлага WINBET на тенис феновете?

Освен спортни залози със завишени коефициенти, в спортна секция WINBET може да бъде открита и функцията “Бонус колонка”, която би могла да бъде от полза на потребителите.

Благодарение на “Бонус колонка”, играчите могат да получат до 100% от печалбата при оформяне на своя акумулатор (права колонка). Иначе казано, с всяко следващо събитие, което те добавят във фиша си, те получават по-голям процент допълнителна печалба. Тази функция е страхотна за играчите, които си падат по правите колонки и обичат да играят именно по този начин.

Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички