Каролина Плишкова триумфира с титлата в Бризбън


Каролина Плишкова триумфира с титлата в Бризбън

944 0

Каролина Плишкова спечели титлата в Бризбън, побеждавайки на финала французойката Ализе Корне. Чехкинята абсолютно заслужено завоюва титлата, след като се справи с французойката с 6-0, 6-3 за 1 час и 6 минути.

След първия си успех над Корне от 2 официално изиграни мача между двете, Плишкова спечели 7-та си титла в кариерата. Третата поставена в схемата игра почти перфектен тенис през първия сет, като го спечели само за 18 минути и позволи на Корне да вземе единствено 5 точки.

Французойката заигра във втория сет, но това не бе достатъчно срещу високата 186 сантиметра чехкиня, която има един от най-ефективните сервиси в женския тенис. Тя наниза 4 аса в първия сет и три във втория, като това бе най-доброто и оръжие, когато изпадаше в затруднения при подаванията си, пише БГНЕС.

С победата си Каролина Плишкова ще измести от 5-та позиция в световната ранглиста Доминика Цибулкова от Словения. Плишкова се смята за една от претендентките за спечелването на турнира Аустрелиън Оупън, който започва на 16-ти януари.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички