Карлос Моя за възможността да работи с Надал: Не очаквах да ме покани в екипа си


Карлос Моя за възможността да работи с Надал: Не очаквах да ме покани в екипа си
Снимка: Gulliver/GettyImages

1141 0

Световният №2 в мъжкия тенис Рафаел Надал е известен със суеверията си и поради тази причина бившият №1 Карлос Моя е останал изненадан, след като е получил покана от сънародника си да стане част от екипа му.

„Моите взаимоотношения с Рафа винаги са били специални. Но аз наистина не очаквах, че ще ме помоли да бъда част от екипа му, защото той не обича да прави промени. Наистина си мислех, че ще приключи кариерата си със същия щаб, с който достигна до елита в тениса", споделя треньорът на Матадора.

Карлос Моя коментира и формата, в която в момента се намират Надал и Роджър Федерер, като според него един от двамата ще завърши като №1 годината. 

"Смятам, че Новак Джокович и Анди Мъри ще дадат максимума от себе си в борбата за първото място, но Федерер или Рафа ще завършват под номер 1 в ранлистата. Федерер е в невероятна серия и мисля, че дори има по-завършена игра и от Сампрас."

"Очаквах това начало на сезона от Надал, след като видях начина му на подготовка. През тази година той играе много добре на всички настилки, представя се на много високо ниво и е конкурентен срещу всеки.

Това, което се случи на Уимбълдън остана в миналото. Жил Мюлер го победи, но той е един от тримата тенисисти, на които най-добре им пасва играта на трева. Все пак Надал се бори до края, независимо, че изоставаше с 2-0 сета", завърши Карлос Моя.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички