"Карлос Алкарас има тялото на 78-годишен старец, обещавам да изям един плъх, ако доближи успехите на Рафаел Надал"


"Карлос Алкарас има тялото на 78-годишен старец, обещавам да изям един плъх, ако доближи успехите на Рафаел Надал"
Снимка: Getty Images

671 0

Карлос Алкарас влезе мощно сред най-добрите в тениса при мъжете и бързо-бързо се превърна в най-младия състезател, който е стигал първото място в световната ранглиста на ATP. Неслучайно всички бяха сигурни, че той ще е следващото голямо име след Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Още преди да стане на 20 години той имаше и два триумфа в надпревари от Големия шлем. След последния такъв - в Уимбълдън през лятото на миналата година, контузиите започнаха сериозно да го тормозят. И така вече 10 месеца има само една титла.

Това провокира доста агресивно мнение за качествата и състоянието на младока, изразено от бивш френски ръгби национал. Венсан Москато е водещ в радио и актьор, като изрази своето мнение за Карлитос.

Грозна тирада по адрес на Карлос Алкарас

Алкарас на земята

Според него испанецът няма абсолютно никакъв шанс да доближи успехите на своя сънародник Рафаел Надал. Москато заяви, че лично той ще изяде един плъх, ако Алкарас го опровергае. Французинът стигна и по-далеч, казвайки, че Карлос има тялото на 78-годишен старец.

"Знаете какво казват хората, а именно, че в старите тенджери се прави най-хубава супа. Джокович не започна никак добре сезона, но знаем неговата способност да играе най-добрия си тенис в турнирите от Големия Шлем, а и вижте какво се случва с основните му конкуренти. Синер има своите проблеми, Рафа все още не е в оптимална форма, а Алкарас е постоянно контузен.

Това момче се разпада като разтопен бонбон и вече има тялото на 78-годишен старец. Наследник на Надал ли? Та това момче има болежки на всяко едно възможно място, а е само на 20 години. Обещавам да изям един плъх, ако Алкарас някога наистина успее да се доближи до успехите на Рафа. Той няма да спечели повече от 3 титли в Големия шлем. По-скоро е наследник на някой като Анри Льоконт, а не на Рафаел Надал" - сподели Венсан Москато. И все пак - Карлос Алкарас е един от големите фаворити за Уимбълдън - Григор Димитров и Новак Джокович също са с големи шансове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички